Wie is Filva?

 

WELKOM bij Filva Ballonvaarten!

Filva Ballonvaarten wordt geleid door Filip Audenaert; een 45-jarige zelfstandig ondernemer uit het Waasland. Hij startte zijn opleiding als ballonvaarder in 1998, bij het ballonvaartbedrijf ‘Hot Air Balloon Promotions’ van Wim Verstraeten; de bekendste ballonvaarder van België.
In het jaar 2000 werd Filip ballonvaarder en richtte hij zijn eigen bedrijf op. Niet veel later maakte hij van z’n hobby zijn job en intussen heeft hij al meer dan 2475 ballonvaarten op zijn palmares staan.

Filva Ballonvaarten | Over Filva

“Wij organiseren ballonvaarten voor particulieren en bedrijven, in heel België en ver daarbuiten. Het is mijn passie om al onze klanten een unieke belevenis te bezorgen. Want elke ballonvaart is anders, speciaal én uniek, elke dag opnieuw. Je maakt als het ware een reis, doorheen landschappen met schitterende vergezichten. De natuur in België is nog steeds prachtig en de stilte hoog in de lucht brengt iedereen tot rust. Ik hou ervan om mijn passie te delen met mensen en hen een avontuur te laten beleven dat ze nooit zullen vergeten.”
(foto Filip Audenaert)

Filva Ballonvaarten bestaat ook uit een grote groep vrijwilligers. Zij staan elke dag klaar om samen met Filip de ballonvaart tot een goed einde te brengen. Zij rijden achter de ballon aan en zij zijn er om de klanten te begeleiden, te entertainen en om gezellig ervaringen uit te wisselen. Ook zij zijn gepassioneerd en ‘gebeten’ door het ballonvaren.
Maar naast de vrijwilligers, kunnen we natuurlijk ook beroep doen op een aantal freelance piloten. Deze professionele piloten voeren ballonvaarten uit in opdracht van ons bedrijf. Vooral als het druk is en wanneer er meerdere ballonnen ingepland staan, staan zij met al hun enthousiasme klaar voor ons. En dat maakt van ons bedrijf een sterk team!

Filva Ballonvaarten is bekend over de hele wereld. We hebben intussen al in meer dan 25 landen het luchtruim gekleurd. Daar zijn we best trots op. Ballonvaren in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Portugal, Spanje, Italië, Groot Brittannië … maar ook op verschillende plaatsen in Amerika, Canada, Dubai, Thailand, Marokko, Maleisië, India, Chili, Mexico, … We gaan geen enkel avontuur uit de weg. En dat mag je wel letterlijk nemen als je weet dat ook Syrië, China en Saudi Arabië op ons lijstje staan. Dankzij het ballonvaren hebben we al een groot deel van de wereld mogen ontdekken, waar we enorm dankbaar voor zijn.

Ballonvaren in het buitenland betekent voor ons ook, passagiersvaarten verzorgen op professioneel vlak.
Elke 2 jaar vindt het bekende ‘Grand Est Mondial Air Ballons’ ballonevent plaats in Chambley, Frankrijk. Hét grootste ballonfestival ter wereld. We zijn er graag te gast om passagiers te varen in opdracht van het festival.
Ook zijn we al 15 jaar lang vaste partner van het ballonevent ‘Festival de Ballons’ in Château d’Oex, Zwitserland. Het is met geen woorden te beschrijven hoe prachtig het is om te ballonvaren over de Alpen. Wil je graag ballonvaren in Frankrijk of Zwitserland of een Trans-Alpijnse vlucht maken met ons bedrijf? Neem dan zeker contact op met ons. 

Filva Ballonvaarten | Grand Est Mondial Air Ballons 2019
Grand Est Mondial Air Ballons 2019
Filva Ballonvaarten | Trans-Alpijnse ballonvaart
Trans-Alpijnse ballonvaart

Filva Ballonvaarten gaat iedere uitdaging aan. Zo stegen we al op aan het 7-sterren hotel Burj Al Arab in Dubai (2006), maakten we de oversteek van Het Kanaal (2008), we maakten een lange afstandsvlucht ‘Jump out of Belgium’ van 460,5 km vanuit Waasmunster tot Balje, Noord-Duitsland (2014) waarbij we net niet het record verbroken hebben, we maakten reeds meerdere Trans-Alpijnse vluchten met vertrek van uit Zwitserland om te landen in vb.: Italië, we maakten de allereerste ballonvaart ooit in Syrië (2007) én in Saudi Arabië (2019) en nog zoveel meer…

TIP: Bekijk zeker de beoordelingen van onze klanten en check alle recensies op onze Facebookpagina of op TripAdvisor
Chat openen
1
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?