Ballonvaren als avontuurlijke activiteit met familie of vrienden

Een leuke foto met de familie op de ballonmand na de ballonvaart op een zomeravond bij Filva Ballonvaarten.

Filva Ballonvaarten - Avontuurlijk genieten

Ballonvaart als uitstap

Ballonvaren is een avontuurlijke activiteit, maar ook een gezellig samenzijn of zelfs een halve daguitstap. Want een ballonvaart is niet enkel de ballonvlucht zelf. Het is ook het onthaal door ons team, het helpen klaarmaken van de luchtballon en de ballonvaart zelf met de nodige uitleg en animatie door je piloot. Na de ballonvlucht wordt de ballon ingepakt en sluiten we de avond af door een glaasje met zijn allen te drinken in het landingsveld. De mooie zonsondergang krijg je er gratis bij ! Maar ook een ochtendvlucht is prachtig. De wereld ontwaakt aan je voeten en jijzelf zweeft er als een toeschouwer vlak boven. 

Avontuurlijke activiteit met je familie of met je gezin

In deze drukke moderne tijden wordt er steeds minder tijd voor elkaar gemaakt. Een moment vinden om met het hele gezin of de familie iets samen te doen is een zeldzaamheid geworden. Iedereen heeft wel iets te doen. Wel, een ballonvaart kan je helpen om samen weer eens iets leuks te doen, weg van alle dagelijkse sleur ! Voor deze avontuurlijke activiteit laat immers iedereen met plezier zijn dagelijkse bezigheden vallen.

Je kan met je gezin meevaren in een mand met nog andere passagiers (tickets Vlaanderen of Ardennen) of je kan een privé-ballonvaart boeken en dan zelfs je eigen opstijglocatie bepalen. Zo hebben we al families meegenomen voor bijvoorbeeld een vlucht boven de kastelen van de Loire. Heb je een grote familie ? Geen probleem, we kunnen tot wel honderd mensen tegelijkertijd meenemen. Uiteraard zetten we dan meerdere van onze luchtballons in. 

Omdat we familie uitstappen belangrijk vinden hebben we een speciale prijs voor senioren en -16 jarigen aan 120 €

Samen met het gezin en Filva Ballonvaarten een avontuurlijke uitstap beleven.

Ballonvaren met de kleinkinderen

Waarom niet een ballonvaart maken samen met de kleinkinderen, gegarandeerd een leuke uitstap én succes.
Avontuurlijke activiteit buiten

Als grootouder wil je graag buitenactiviteiten doen met de kleinkinderen. Het is niet altijd makkelijk om je kleinkinderen hiervoor te motiveren. We zijn er echter zeker van dat je met een ballonvaart gaat scoren ! Een ballonvaart is immers niet enkel een avontuurlijke activiteit maar tevens een leuke, leerzame en verbindende beleving met jouw kleinkind waar hij of zij ook super enthousiast over zal zijn. Vliegen spreekt immers tot ieders verbeelding en is daarenboven mega cool.

Zelfs die 14 jarigen krijg je mee !

Het is zelfs dé manier om een 14-15 jarige enthousiast te krijgen om samen een activiteit te doen !

Omdat we dit willen promoten hebben we een speciale prijs voor senioren en -16 jarigen aan 120 €

Zelfs die 14 jarigen krijg je mee !

Het is zelfs dé manier om een 14-15 jarige enthousiast te krijgen om samen een activiteit te doen ! Omdat we dit willen promoten hebben we een speciale prijs voor senioren én -16 jarigen aan 120 € per persoon

Avontuurlijke activiteit met vrienden onder elkaar

Avontuurlijke activiteiten onder vrienden doen is geweldig. We organiseren graag voor jullie vriendengroep een toffe avond.

Een ballonvlucht met vrienden in de buurt

Bij deze klanten stegen we op in de weide achter één van de passagiers thuis. Vanuit Sint-Gillis-Waas dreven we door de lucht richting Sint-Niklaas om na anderhalfuur te landen in Belsele. Zoals je kan zien op de foto was het een zeer gezellige afsluiter na de ballonvaart. Iedereeen daarna met een smile naar huis !

Na de ballonvlucht nemen we steeds een groepsfoto tijdens de gezellige apres van de ballonvaart.

Vrijgezellen vieren in de luchtballon

Samen met de vriendinnen als vrijgezellenfeestje een ballonvaart organiseren samen met Filva Ballonvaarten.

Een ballonvaart als avontuurlijke activiteit tijdens een vrijgezellendag ? Daar gaan we voor !  Een ballonvaart kan een perfect onderdeel van deze fundag zijn. Een ochtendvaart kan de ideale start van de dag vol plezier zijn. Een avondvaart kan worden ingezet vooraleer het nachtleven in te duiken.

Je kan een ballonvaart boeken samen met andere mensen in de mand of er een privé-uitje van maken. Bij dit laatste kan je extra’s boeken zoals een ontbijt, belegde broodjes of een kaasfondue. Natuurlijk staan voor iedereen de bubbels of de Chouffe biertjes koud !  Vele mogelijkheden en opties dus om je beste vriend of vriendin zijn of haar vrijgezellenfeestje te vieren. 

Wij helpen jullie graag deze bijzondere dag te realiseren.

Je kan een ballonvaart boeken samen met andere mensen in de mand of er een privé-uitje van maken. Bij dit laatste kan je extra’s boeken zoals een ontbijt, belegde broodjes of een kaasfondue. Natuurlijk staan voor iedereen de bubbels of de Chouffe biertjes koud !  Vele mogelijkheden en opties dus om je beste vriend of vriendin zijn of haar vrijgezellenfeestje te vieren. Wij helpen jullie graag deze bijzondere dag te realiseren.

Korting voor senioren ballonvaart

Wie droomt er niet van eens een ballonvaart te maken ? We kennen het allemaal, we stellen het uit en gaan het later doen. Nu ben je de 65 gepasseerd en denk je “dat is niks meer voor mij” … Fout !

Ballonvaren is superveilig en rustig

Ballonvaren is natuurlijke een avontuurlijke activiteit maar het is zeker geen zware inspanning. Het is zoals een uurtje aan de toog hangen, maar dan in de mand van een luchtballon ! Na de vaart vragen we je wel, indien mogelijk, om de luchtballon mee te helpen inpakken en daarna is het tijd voor de fameuse après-ballon en genieten we van een drankje. 

Al wat moeilijker te been ? Geen probleem. Laat het ons weten en we bespreken de mogelijkheden.

Onze seniorenkorting is uniek

Een ballonvlucht voor senioren 65+ kost bij Filva Ballonvaarten slechts 120 € per persoon, een unicum in de ballonwereld. Dus niet langer uitstellen, gewoon doen die ballonvaart ! 

We organiseren met regelmaat een ballonvaart met na afloop van de vlucht heerlijke belegde broodjes.
Onze seniorenkorting is uniek

Een ballonvlucht voor senioren 65+ kost bij Filva Ballonvaarten slechts 120 € per persoon, een unicum in de ballonwereld. Dus niet langer uitstellen, gewoon doen die ballonvaart ! 

Combineer je ballonvlucht met een Chouffe brouwerijbezoek

Filva Ballonvaarten vliegt met de Chouffe luchtballon net boven de brouwerij van Chouffe in Houffalize.

Aangezien we varen met de Chouffe luchtballon zijn we dus heel frequent aanwezig in het bekende dorpje Achouffe. Je kan de ballonvaart dus perfect combineren met een uitstap naar dit mooie Ardense dorpje. Starten met een ballonvlucht bijvoorbeeld, en daarna een mooie wandeling in de Vallei der Feeën of een Chouffe brouwerij bezoek ? Dat kan ! Of je kan eerst lekker gaan eten in één van de restaurantjes en daarna de dag afsluiten met een avondvlucht.

Chouffe brouwerij in Achouffe

Wanneer de weergoden niet zouden meezitten kan het brouwerijbezoek in Achouffe gemakkelijk verplaatst worden. De mensen van de Chouffe brouwerij zijn vertrouwd met ballonvaren en met onze weersafhankelijkheid. Ze hebben immers een eigen luchtballon !

Chouffe brouwerij in Achouffe

Wanneer de weergoden niet zouden meezitten kan het brouwerijbezoek in Achouffe gemakkelijk verplaatst worden. De mensen van de Chouffe brouwerij zijn vertrouwd met ballonvaren en met onze weersafhankelijkheid. Ze hebben immers een eigen luchtballon !

Hoe een ballonvlucht boeken ?

1. Koop eerst een Ticket of ruil je Bongo of Cadeaubox-bon om

Koop een Ticket of één van onze Cadeaubonnen.
Of ruil je Bongo/Cadeaubox-bon om naar een Omruil-Ticket.
Regel zelf een volgwagen om je op te pikken na de vlucht of koop een Ticket Vervoer. Je ontvangt je Tickets onmiddellijk in je mailbox na aankoop.

2. Boek daarna een ballonvlucht met onze vluchtplanner

Met het nummer op je Ticket, Cadeaubon of Omruil-Ticket kan je een bepaalde ballonvlucht boeken via onderstaande link.
Na bevestiging ontvang je alle nodige details per email.
Wij kijken er naar uit om je mee te nemen in onze mand !

Geef een ballonvaart cadeaubon

» Ken je iemand die al lang spreekt over een ballonvaart maar er nooit actie voor onderneemt? Geef hem of haar dan net dat nodige duwtje om die droom waar te maken! Geef een ballonvaart cadeaubon !
» Ben je op zoek naar een persoonlijk cadeau dat een beetje anders is dan alle andere ? 
» Of geef toe, je bent gewoon net te laat begonnen om een leuk cadeau te zoeken. We helpen je graag uit de nood!
» Een cadeaubon ballonvaart is origineel en je kan hem razendsnel verkrijgen !

Waarom boeken bij Filva Ballonvaarten

Bruco en Chouffe luchtballon samen in Beervelde - Filva Ballonvaarten Gent

Filva Ballonvaarten is een fulltime ballonbedrijf. Hierdoor krijgt de vluchtvoorbereiding, zoals o.a. het dagelijks analyseren van de weersomstandigheden en het onderhouden en klaarzetten van het materiaal, de nodige tijd. Wij vinden het belangrijk dat dit niet wordt afgehaspeld als een bijkomstige zaak na een andere job. Uw en onze veiligheid zijn té belangrijk !

Filva Ballonvaarten is een bedrijf dat volledig werkt volgens de normen opgelegd door EASA, de Europese luchtvaartauthoriteiten. Dit maakt dat onze ballonnen voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en dat onze piloten en crew speciaal zijn opgeleid om veiligheid als dé topprioriteit te beschouwen. 

Onze piloten zijn ervaren en dienen bij ons minimaal 450 vlieguren te hebben om met onze ballonnen te mogen vliegen. 

Rijden met een ballontrailer vereist in de meeste gevallen een rijbewijs BE. Vele ballonvaarders zijn hiermee wettelijk niet in orde.

Onze luchtballonnen zijn allen van het merk Ultramagic Balloons. Een topmerk dat staat voor kwaliteit, inovatie en energiezuinigheid. Elk jaar worden zij onderworpen aan een strenge luchtvaartkeuring. Ook onze voertuigen en trailers vergeten we niet !

Tevens werken wij met een rupsvoertuig en een winch op de trailer. Hierdoor vermijden we onnodig gesleur als we samen de ballon en de mand opruimen na de vaart.

Dat de gelukkige passagier de ballonvaart afsluit met een glaasje bubbels staat buiten kijf. Wij voorzien echter ook een glaasje voor de volgwagen. Ook zij beleefden een avontuur om de luchtballon te volgen via de weg.

Je hebt een specifieke wens of droom, vraag naar de mogelijkheden bij Filip. Hij vertelt je graag wat wel en niet kan én hoe het te verwezenlijken. We zijn er voor jou !

Filva Ballonvaarten - Wie zijn wij

Filip Audenaert

Filva Ballonvaarten is opgericht in 2000 door mezelf, Filip Audenaert. Ik ben een gepassioneerde Wase ballonvaarder met maar één doel: iedereen een onvergetelijke mooie en veilige ballonvlucht bezorgen !

Klantgericht

Wij verzorgen passagiersvaarten gedurende het hele jaar door voor particulieren en bedrijven. We luisteren naar wat onze klanten willen en trachten zo goed mogelijk ieders droom te verwezenlijken. We zijn er voor U !

Ons team en onze ballonnen

Ballonvaren is geen one-man-show. Een heel team van piloten, chauffeurs en grondcrew staan steeds voor je klaar. We kunnen verschillende luchtballonnen inzetten die variëren in grootte. Daardoor kunnen wij tot wel 100 passagiers tegelijk mee de lucht in nemen.

Chat openen
1
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?