Ballonvaren in de sneeuw

Filva Ballonvaarten - Avontuurlijk genieten

Magische sneeuwlandschappen in de Ardennen

Ballonvaren in de sneeuw kan dat ? Ja dit kan perfect. Elk jaar lukt het wel om zo een magische ballonvaart te maken.
Wij bieden deze sneeuwballonvaarten aan boven onze sensationele Ardennen, omdat de sneeuwkans daar hoger is én het lanschap er dan adembenemend mooi bij ligt. Afhankelijk van de sneeuw én de weersomstandigheden worden deze ballonvluchten aangeboden van december tot en met maart.
Is het koud tijdens zo een ballonvaart in de sneeuw ? Ja, het kan koud zijn maar gezien we met de wind meedrijven voelen we de koude wind nauwelijks. Een winterjas, handschoenen en stevige warme schoenen zijn voor deze winterballonvaart wel aangewezen.
Wat moet je doen om een ballonvaart in de sneeuw te boeken ? Schrijf je in op de onderstaande sneeuwvlucht wachtlijst en wij contacteren je van zodra er een sneeuwvlucht wordt ingepland.

Kunnen we sneeuw voorspellen ?

Kunnen we sneeuw voorspellen ? Neen, daarom leggen we een lijst aan van geïnteresseerden. We hebben een 43 sneeuwdagen in de Ardennen volgens de statistieken, deze zijn vooral rond Baraque de Fraiture en Ovifat.
We dienen dus sneeuw te hebben maar ook mooi weer, dit wil zeggen niet teveel wind en ook geen mist of laaghangende bewolking.

Wanneer je inschrijft op de sneeuwvlucht wachtlijst sturen we 2 dagen voor de geplande ballonvaart een SMS uit om te polsen wie kan meevaren. Dit kan tijdens de week of het weekend zijn.
Plaatsen zijn steeds beperkt en daarom werken we op een first book, first fly basis. Diegenen die dus eerst reageren op de SMS kunnen dan mee.

Schrijf je in op onze sneeuwvlucht wachtlijst

Je wordt gecontacteerd van zodra een sneeuwvlucht wordt ingepland. Je kan dan beslissen of je meewilt.

Exclusieve winter ballonvaarten in Oostenrijk of Zwitserland

We krijgen vaak de vraag “Wat doen jullie in de winter?”.
Filva Ballonvaarten blijft in de winter steeds actief. Jaarlijks zijn we terug te vinden in zowel de Oostenrijkse als de Zwitserse Alpen want een ballonvaart boven de Alpen spreekt ook voor ons nog tot de verbeelding. Het opstijgen uit de bergvallei en de stilte die volgt na het verschijnen van het alpenpanorama zijn onbeschrijflijk en laten ons keer op keer gewoonweg genieten! Tijdens deze unieke alpenvaarten hebben we prachtige vergezichten boven het Alpenmassief met o.a. de Mont Blanc, de Matterhorn,… de Jura op de grens met Frankrijk. Op zoek naar een originele afwisseling tijdens de skivakantie? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Transalpijnse ballonvaart
We gaan nog verder! Naast de “gewone” Alpenvaarten, organiseren we ook transalpijnse ballonvaarten. Tijdens deze ballonvaarten overvaren we de Alpen vanuit Zwitserland of Oostenrijk om na ongeveer 4 uur te landen in het mooie en rustige Italië. Een ballonvaart boven het dak van Europa is een unieke ervaring en zou op ieders bucketlist moeten staan!
Spreekt dit avontuur je aan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer info.

Sfeerbeelden van onze ballonvaarten in de Alpen

Waarom boeken bij Filva Ballonvaarten

Bruco en Chouffe luchtballon samen in Beervelde - Filva Ballonvaarten Gent

Filva Ballonvaarten is een fulltime ballonbedrijf. Hierdoor krijgt de vluchtvoorbereiding, zoals o.a. het dagelijks analyseren van de weersomstandigheden en het onderhouden en klaarzetten van het materiaal, de nodige tijd. Wij vinden het belangrijk dat dit niet wordt afgehaspeld als een bijkomstige zaak na een andere job. Uw en onze veiligheid zijn té belangrijk !

Filva Ballonvaarten is een bedrijf dat volledig werkt volgens de normen opgelegd door EASA, de Europese luchtvaartauthoriteiten. Dit maakt dat onze ballonnen voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en dat onze piloten en crew speciaal zijn opgeleid om veiligheid als dé topprioriteit te beschouwen. 

Onze piloten zijn ervaren en dienen bij ons minimaal 450 vlieguren te hebben om met onze ballonnen te mogen vliegen. 

Rijden met een ballontrailer vereist in de meeste gevallen een rijbewijs BE. Vele ballonvaarders zijn hiermee wettelijk niet in orde.

Onze luchtballonnen zijn allen van het merk Ultramagic Balloons. Een topmerk dat staat voor kwaliteit, inovatie en energiezuinigheid. Elk jaar worden zij onderworpen aan een strenge luchtvaartkeuring. Ook onze voertuigen en trailers vergeten we niet !

Tevens werken wij met een rupsvoertuig en een winch op de trailer. Hierdoor vermijden we onnodig gesleur als we samen de ballon en de mand opruimen na de vaart.

Dat de gelukkige passagier de ballonvaart afsluit met een glaasje bubbels staat buiten kijf. Wij voorzien echter ook een glaasje voor de volgwagen. Ook zij beleefden een avontuur om de luchtballon te volgen via de weg.

Je hebt een specifieke wens of droom, vraag naar de mogelijkheden bij Filip. Hij vertelt je graag wat wel en niet kan én hoe het te verwezenlijken. We zijn er voor jou !

Filva Ballonvaarten - Wie zijn wij

Filip Audenaert

Filva Ballonvaarten is opgericht in 2000 door mezelf, Filip Audenaert. Ik ben een gepassioneerde Wase ballonvaarder met maar één doel: iedereen een onvergetelijke mooie en veilige ballonvlucht bezorgen !

Klantgericht

Wij verzorgen passagiersvaarten gedurende het hele jaar door voor particulieren en bedrijven. We luisteren naar wat onze klanten willen en trachten zo goed mogelijk ieders droom te verwezenlijken. We zijn er voor U !

Ons team en onze ballonnen

Ballonvaren is geen one-man-show. Een heel team van piloten, chauffeurs en grondcrew staan steeds voor je klaar. We kunnen verschillende luchtballonnen inzetten die variëren in grootte. Daardoor kunnen wij tot wel 100 passagiers tegelijk mee de lucht in nemen.

Chat openen
1
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?